Kurucumuz

Kurucumuz

ALİ RIZA KARAGÖZOĞLU

1877-1960

15.01.2013 1535

1877 yılında Edremit'te doğmuştur. İlk tahsilini Edremit'te yapmıştır.  Sonradan Balıkesir'de medrese tahsilini bitirmiş, babası Karagözoğlu İbrahim Efendinin bakkaliye ticarethanesinde kardeşleriyle birlikte ilk ticaret  hayatı başlamıştır.
    
Çok çalışkan, karakter sahibi, vatanperver, hayırsever olması, dindarlığı en temiz ve asil şekilde tutması, son derece maneviyat sahibi olması belli başlı karakteristik vasıflarındandır. Her hayır işinde O'nun iştiraki vardı. Lise yaptırma derneğine binlerce lira yardımda bulunmuş, İstanbul'da Akbank'ın ikramiye evler korusunda kazandığı evi aynen lise yaptırma derneğine teberru ettirmiştir. Bıraktığı vasiyetname ile varislerinin de bu hayır işlerine  devam etmelerini sağlamıştır. Bu suretle hayatta iken yaptığı hayır işleriyle abideleşmiş bulunmaktadır. Edremit O'nun şahsında en kıymetli bir zeytin mütehassısını da kaybetmiş bulunmaktadır.
    
Okulumuz binası ile maarifperverlik ve hamiyetseverliği abideleşmiş AliRıza  KARAGÖZĞLU' na  karşı duyulan minnet ve şükran daima kalplerimizde yaşayacaktır.